EcoRide elcyklar

Med vinden i ryggen

Det blåser nya vindar. Den som vill ta sig fram på ett modernt sätt väljer idag en eldriven cykel. Många väljer elcykel av miljöskäl. Att ställa ifrån sig sin bensindrivna bil är ett effektivt och enkelt sätt att minska koldioxidutsläppen och leva grönare. Dessutom är det mer ekonomiskt. Andra väljer elcykel för njutningens skull. Att trampa en eldriven cykel är en ren fröjd. Alla borde få uppleva känslan! Elmotorn hjälper dig som en härlig vind i ryggen i de allra segaste uppförsbackarna eller när du vill spara på dina egna krafter. Trots att du tar cykeln till jobbet är du inte det minsta svettig när du kommer fram. Att du glider förbi morgonköerna, slipper eventuella biltullar och får bra motion är en bonus. På elcykel blir du morgonsrusningens vinnare! Elcykeln gör det möjligt för många fler att använda cykeln lite oftare.

Så funkar en elcykel från EcoRide

Ecorides elcyklar har en inbyggd elmotor som ger direktverkande assistans när du trampar. Pedalerna måste med andra ord vara i rörelse för att motorn ska fungera. Ju snabbare du trampar desto mer hjälper elmotorn till att föra din cykel framåt. Samtliga av Ecorides modeller är utrustade med växlar. Önskar man mycket hjälp från elmotorn väljer man att cykla på en låg växel medan en hög växel kräver mer fotarbete. Elmotorerna på våra cyklar är närmast ljudlösa. Gashandtaget är ett användbart och mycket populärt tillval till Ecorides elcyklar. Gashandtaget ger dig möjlighet att själv styra när och hur mycket elektrisk kraft du vill tillföra din cykel. Elmotorns maximala hastighet är begränsad till 25km/h vilket är i enlighet med svensk lag. Tar du dig fram av egen kraft gäller vägens ordinarie hastighetsbegränsningar. Då är det med andra ord bara att trampa på.


Batterier och laddning

Våra elcyklar är utrustade med ett litiumbatteri som är både lättare och mer miljövänligt än traditionella blybatterier. Batteriet är smidigt placerat under sadeln på cykeln och du kan lätt plocka bort det och bära det med dig. Batteriet laddas enkelt genom att ansluta laddaren till ett vanligt vägguttag. Du kan ladda ditt batteri direkt på cykeln eller välja att lyfta bort det för att ladda inomhus. Laddaren ingår givetvis i köpet. En uppladdning tar ca 5-7 timmar och räcker sedan upp till 50 km, beroende på modell. Körsträckan påverkas sedan av terrängen du tar dig fram i, vinden och din vikt. Om batteriet skulle ladda ur fungerar din elcykel precis som en vanlig cykel. Givetvis kan du snabbladda din elcykel om du skulle behöva. Litiumbatteriets kvalitet påverkas inte av korta laddningar då och då.


Kvalité

Vi tycker att det är viktigt att din elcykel ska hålla för att ta dig till jobbet i många år, dag ut och dag in, i ur och i skur. Våra komponenter är väl valda för att passa vårt svenska klimat och våra vanor. Med bland annat aluminiumskruvar som inte rostar, Shimanoväxlar, punkteringsskyddade däck, LED-belysning och en ram i lätt aluminium kan vi erbjuda ett antal slitstarka, robusta och väldigt bekväma modeller som passar de flesta människors behov och plånböcker.

 

Hitta din modell och upplev känslan av en elcykel, du också.

4 kommentarer till EcoRide elcyklar

 1. Johan Björk skriver:

  hei
  vilken skillnad är det på batterien?
  39 cm högt till några modeller
  42 cm högt till andra.
  kan batteri för ambassador användas på avenue och city och tvärt imot?
  har 42 cm högt batteri längre brukstid före man måste ladda?
  finns det packväskor som tillbehör?

  • Hej,

   Ja, Ambassador-batterierna är något högre, då ramen är något högre. De korta batterierna passar inte på Ambassador-modellerna. Innehållet i batterierna är dock exakt likadant.
   Vi har packväskor och andra tillbehör som vi säljer i våra butiker. Våra återförsäljare tillhandahåller också cykelassocearer.

 2. Jag är mycket intresserad av en el-cykel, jag bor i ett kuperat landskapp men drar mig för att cykla då jag har långa sega uppförs-lut på hemvägen.
  Ni skriver att batteriet är lätt att ta loss och då undrar jag om det oxå är lätt att stjäla, eller går det att låsa? Hur mycket väger batteriet och hur länge håller det i snitt?

  • Hej Kerstin,

   Ja i uppförsbackar är elcykeln verkligen till stor hjälp.
   Man vinklar bara fram sadeln för att lyfta av batteriet från EcoRide, men det finns en batterilås längst ner på batteriet, så man måste låsa upp det först. Batteriet sitter alltså fastlåst i cykelramen. EcoRide-batterierna väger 3 kg och håller 3-4 år.

Kommentera